Varje ålder har sina glädjeämnen!

"Varje ålder har sina glädjeämnen." Finns det ett ordspråk som säger och det är väldigt sant.
Förra årets glädjeämne måste vara denna fina bil som jag (nästan) själv slipat ner och spacklat för att sedan bli lackad. Man känner sig grymt stolt när man har gjort något sånt själv! Undra hur många droppar blod jag har spillt över den där.. Men nu ger den mig glädje nästan varje dag - speciellt när det regnar ute ;D
Min epa

Vad var ditt glädjeämne förra året?

Och hur bra minne tror folk att man har?

Morrn!
Kom till skolan tidigt idag, halv 9 var jag på plats. Jag hade något företagsekonomi grejs men jag fattade inte anledningen till den. Satt 10 min och lyssnade på min lärare som låtsades att vara någon annan. Nu har jag tyska och ska skriva massa om Sverige - jätte tråkigt och svårt! Men nu måste man fortsätta!

Anledningen till min rubrik: Jag hade tydligen ingen idrott idag men jag kommer inte ihåg att mn lärare hade sagt det förra veckan. Är det så konstigt att maninte kommer ihåg det? :O

Aron tvingade mig: Jag använder Arons Dator!

Kommer ni ihåg den här...?

Kommer ni ihåg "ballongpappan"? (<-länk) Han som ringde SOS och sade att hans son hade flugit iväg med ett helium fyllt tefat. Nu har han fått kommit ut ur fängelset - Undra hur länge det dröjer tills han ringer till SOS och säger "Min fru klev in i min tidsmaskin och försvann!"


Nostalgi

Vem kommer inte ihåg denna låt?
Videon är dock inte så jätte snygg :/

Het, Het, Het!

Tjenare!
Igår var jag på studiebesök på min gamla skolan och ungarna verka gilla mig (kanske lite väl mycket då de började mobba mig >.<) och idag så hjälpte jag till på deras friluftsdag. Eller vad gjorde jag.. Jag for och gjorde upp eld vid ett vindskydd innan så de skulle vara klart när dem kom dit och sedan for jag hem. Aja, en god gärning!
Bilden är från ett annat tillfälle :)

VÄRDELÖST!

HUR FAN LYCKAS MAN?!
Jag har lyckats missat ansöka till sommarjobb hos kommunen! Jävla Sundsvall kommun som inte kan sätta ut en annons i tidningen som de brukar! Nej nej, nu måste man kolla deras hemsida varje kvart - vem fan gör det?! Fy fan vad less jag blir...
Ner i soptunnan med Sundsvall Kommun

Intressant!

Morrn!
Sitter på Företagsekonomi och vår lärare pratar om vad som gäller angående anställning.
Det roliga är att jag satt och kollade på arbetsföredlingen samtidigt då jag hittade att min skola söker ny person till hennes post. Intressant.

Once a failure, always a retard

Skön låt som passar perfekt så här på en lugn lördagskväll

NICE KVÄLL X,D

Tjenare!
Igår kväll var rolig! Träffades hos Viktoria, var där och umgicks och hade oss, sedan vid 1 (?) skulle vi försökta ta oss in på Stadshuset men de fungerade INTE ALLS >.< Så vi blev sittande i ett jäkla trapphus där man går för att komma till några av våra klassrum. Haha så fail! Jag blev inte kvar så länge utan fick skjuts hem. Nice att jag fick åka bil istället för jäkla bussar!
När jag vaknade i morse såg mitt rum FÖRJÄVLIGT UT! Såg ut som någon hade tagit massa kläder och slängt de rakt upp i luften, tagit massa andra saker också och slängt. Det första jag slog foten i när jag klev ur sängen var en psykologiboken. Oj oj, jag undrar vad jag gjorde innan jag gick och la mig!
Några bilder från kvällen

FREDAG!!

Nu sticker jag ut! HARÉ!

En blodig överraskning

Tjenare gott folk!
Hur mår ni? Jag är trött, grymt trött! Men man överlever nog skoldagen - det blir ju fest ikväll! (y)
En dag när jag kom hem och drog av mig skorna så fick jag en blodig överraskning - bokstavligt talat. Tydligen hade mina skor skavt mot min fot att skinnet hade försvunnit och blod bara forsat ut. Trots allt blod så gjorde det inte ont vilket skavsår brukar göra. Nu använder jag skorna igen och har inte fått några fler sår så jag undrar vad som egentligen hände, kanske gick jag konstigt på foten..
OJ! ERIKA RAMLADE! :O brb

.. och kallt var det!

Tjenare! Dålig uppgradering, jag vet. Har bara varit så trött de senaste dagarna att jag inte har orkat skrivit något.
I alla fall så dissade jag gymmet idag och drog istället i den härliga naturen och joggade. Natur och natur .. sprang på en mindre väg - mer natur än att springa på ett rullband! Det var jätte fint väder, 10 plus grader, inga moln men självklart så sjönk temperaturen ner till två grader och massa moln kom. För att göra allt ännu bättre så började det snöa (ska det inte vara vår nu?!) men det slutade ganska snabbt. Sammanfattningen för min springtur är: jobbigt, tröttsamt och kallt!

Natten på kökssoffan

Tjenare gott folk! Haft en bra början på en veckan? :D
Min vecka har börjat grymt bra, mött på härligt peppat folk folk på morgonen.
Som jag tidigare har nämnt så har jag hållit på att limmat och spikat i mitt rum - så mycket att i lördags var mitt rum off-limits pgr av lukten från limmet. Så jag spenderade min lördagsnatt på soffan i köket och måste säga att det inte var så skönt, mycket smalare än sängen. Somnade vid halv 5 på morgonen och vaknade halv 9... Ingen bra natt.
Nu ska jag fortsätta läsa min engelska nu :)

Trälim + Frigolit =?

Tjenare gott folk!
Det har gått upp för mig att jag är populär - när jag inte har några pengar på mobilen. Väldigt frustrerande att inte kunna svara men men.
Nu håller jag på något roligt! Nämlingen försöka få tyg och trälistor på frigolitplattor som sedan ska upp på väggen. Jag är så fundersam om det fungerar att använda trälim på frigoliten, kommer tyget och listorna sitta fast då? Argh, jag har ingen aning! Om ska man sätta fast tyget först eller trälistorna?
Nej, nu ska jag kämpa vidare med mina stora problem, ni andra får ha en super bra lördag! :D

Plugg All Nighter

Go kväll!
Eller go var väll att ta i.. I kväll blir det lugnt för mig. Min bror kom nyss hem (bor i Uppsala nu för tiden) så varit hemma och välkomnat honom. Så på grund av ansvarsfullhet .. nej, på grund av dåligt samvete och stress ska jag köra en All Nighter  och fixa klart en del av all skolarbete jag har skjutit framför mig ett bra tag nu. Usch, de är ingen ide att gå o lägga sig när man ska upp och igenom kl 7 - hoppas det finns kaffe hemma.
I alla fall: Här kommer några härliga låtar jag har lyssnat på under kvällen! :D

Vader värker och skolarbete väntar

Tjenare!
Måste berätta att mina vader värker efter skidåkningen igår! Blir förvånad varje år hur mycket slalom/snowboard åkning tar egentligen. Ni får vänta lite grann på bilderna, har inte hunnit samlat ihop de än ;D
Nu måste jag sätta igång med skolarbete - på en fredag kväll! Inte okej! Men men, måste de göras så måste det väll. Imorgon ska jag upp vid 7 tiden för att fara iväg till en släkting och hjälpa till med att städa ett garage. Inget jag längtar till då denna släkting inte verkar tycka om mig så speciellt mycket... Jag undrar vad jag har gjort -.-'
I alla fall så ska sätta igång och läsa en barnbok. Vi fick den på tyskan och skulle läsa klart den på lovet, men jag fick en bättre idé! Varför inte låna boken på svenska istället och läsa? :D Så det har jag gjort idag; varit och lånat boken på svenska. Det borde väll inte räknas som fusk, jag läser ju boken fast på ett annat språk ;)

Vemdalen - Regn, hagel men sjukt Skoj!

Tjenare!
Har precis kommit hem från Vemdalen! Eller precis var väll att ta i, har hunnit tagit en 20 min lång dusch, Härligt! :D
I alla fall så var det ett väldigt roligt väder idag. Början av dagen bestod av moln, lite sol och lugn vind. Eftermiddagen bestod av snö, hagel och regn (inte allt på en gång). Var ett år sedan jag åkte slalom så idag blev det ganska lugn åkning för min del vilket konstigt nog var lika rolig att satsa fullt ut! Måste vara sällskapet det beror på :D
Sammanfattningen: Sjukt roligt!

Vemdalen nästa!

Härlig värre! Imorgon far jag, Viccy och Erika till Vemdalen! Dock blir det bara över dagen då skolan tog upp all vår tid att vi missade att hyra en stuga... Plus att man är tvungen att vara 20 att hyra - orättvist >.<
Jag hoppas på fint väder imorgon och lite nybörjare i backen!

Filosofering: Vad i Helvete?!

Sverige ligger bland toppen när det gäller jämställdhet och Sveriges miljöpolitik är en förebild för många andra länder. Sverige är också ett viktig handelsland när det gäller olika varor. Men är Sverige så bra som det låter? Jag får mina tvivel när jag läser om Sofie Karlsson som inte fick sjukersättning då hon inte kunde komma till arbetsförmedlingen - dagen efter hennes som hade dött.

Artikeln jag kommer skriva om hittar du här!
Det första jag tänker när jag har läst artikeln var: VAD I HELVETE?! Var det någon annan än jag som fick upp dessa vackra ord i skallen? Jag undrar vad moral och etik betyder för Arbetsförmedlingen - varför var det så viktigt att hon dök upp just då? Hennes son har nyss dött framför hennes ögon och för mig är det helt förstående att hon inte orkar gå och prata ekonomi. Jag tycker jag inte behöver skriva mer än detta för att få er att förstå mina känslor om ärendet.
Vad anser du om Försäkringskassans uppträdande?


Inreda ett rum - Inte en dans på rosor precis!

Tjenare gott folk!
Jag håller på att ändra om i mitt rum. Det var meningen att från början bara sätta upp några frigolitplattor om lindade med svart tyg för att sätta upp bilder på - undvika alla hål i väggen - men det slutade med stora inköp av hyllor, speglar mm så nu ska stora delar av rummet göras om. Min bror (som är ingenjör) föreslog att jag skulle rita upp rummet i Google sketchUp vilket jag prova.. Det var inte lätt!
Inreda ett rum är inte precis en dans på rosor!

Filosofering: Skönhetsprodukter

Go kväll! Nu har jag filosoferat på en grej ganska länge, nämligen skönhetsprodukter. Det är så att jag tycker om dessa, t ex smink, lotion, hårfärg, men det är alltid så mycket snack om att man bara köper de på grund av samhället, könsroller osv. Känner du igen det?
Men vad har t ex könsroller med att göra i fall om jag bestämmer mig att köpa smink eller färga håret? Kanske bestämmer jag mig för att köpa lotion för flera hundra kronor men är inte det då mitt val? Jag förstår inte vad politik har något att gör med mitt val att köpa skönhetsprodukter. Om du anser att skönhetsprodukter är bara slöseri med pengar eller att det finns bara för att företag ska tjäna pengar så behöver du inte köpa dessa produkter. Anser du att kvinnor använder smink därför kvinnors "roll" ska bära smink så har du ett val - att följa denna roll eller att bara vara du.

Dem som kan inte göra självständiga val - vem väljer åt dem?

Bilder: Inköp under dagen

Visa lite bilder på det jag/mamma har köpt åt/till mig!
Jacka till joggning: bagheera 200 kr
Väska Björn Borg: 250 kr
Frigolit (till rummet) Pris. noll koll!
Hylla IKEA 149 (?) kr
Skor REA 99 kr <--- Fynd?
Kängor (Me like!) 499 kr
Skor 199 kr

En dag till i Birsta.. Dåligt för ekonomin!

Go kväll!
Idag var jag till Birsta ännu en gång fast denna gång med mamma. Båda skulle ha skor så vi for och kollade på sånt (självklart så körde jag ;) ) och alltid hittade vi skor. Vi säkert inne en och en halv timme på en affär. När vi kom ut hade vi fem par skor med oss ut var av tre var till mig. Jag har en sån söt mamma också att jag hon köpte mina åt mig :D Bilder på skorna kommer senare!
Vi var också in på Brandworld som är en affär med kända märken till billigare priser. Själva inredningen i affären är inte så nice - ser ut som ett stort garage med hyllor på väggarna och klädställ på golvet. Men egentligen vad spelar det för roll? Om du vill ha en Björn Borg väska spelar det då någon roll om du köper den (lagligt) i en garage liknande affär eller en snygg affär med design möbler? För mig spelar det ingen roll faktiskt fast, jag måste erkänna att om jag inte riktigt vet vad jag ska köpa så är en snygg affär mer inbjudande (:
Vi var också fixade saker till mitt rum. Mer om detta senare!

Filosofering: Uppkäftighet

Tjenare!
Nu har vi kommit in på ett ämnet jag tycker är värt att dra upp i ljuset (ja ja, jag vet. Ljuset över min lilla blogg är inte så stort - ÄN!) och diskutera: nämligen Uppkäftighet.
Varför jag väljer att dra upp detta ämne idag är på grund av vissa saker som hände i min omgivning idag. Det började när jag nyss hade satt mig i bussen: ett gäng på ca 10 st fjortonåringar sitter i en hög längst bak i bussen - inget konstigt med det. Det var inte heller något konstigt att det var ganska högljuda av sig, de är trots allt bara barn och man kommer själv ihåg hur det var att vara fjorton.
Dock så ändrades min åsikt om detta gäng ganska snabbt då en av killarna kliver upp, så klart till rop från resten av gruppen, promenerar fram till den kvinnliga busschauffören och säger åt hon att sänka värmen - inte ber utan begär att hon sänker värmen. Nu kunde chauffören inte sänka värmen av någon orsak jag inte hörde men tror det var mekaniskt så det var inte av ren envishet som hon inte sänkte värmen. Killen accepterar, går tillbaka till sig plats i bussen och berättar vad som har sagts till resten av gruppen. Inget konstigt men nu; Flera personer ur gruppen börjar skrika "kärring jävel" och liknande till busschauffören . Är det okej att acceptera sån uppkäftighet från några ungar som inte har en aning om vad arbete innebär?

Men det är inte bara barn. Vi behöver bara ta de kända Tv profilerna Filip och Fredrik som ett exempel. Visst, de har gjort underhållande program men deras karriär är uppbyggd på uppkäftighet - ett beteende som på något sätt har blivit accepterat därför det syns på TV? Inte bara Tv profiler visar detta beteende utan också vuxna. En busschauffören jag åkte med idag kallade en tjej för dum när hon klev på bussen och råkade trycka busskortet innan han hade hunnit trycka klart. Är det okej?
Jag skulle kunna skriva sida efter sida om Uppkäftighet då de förekommer så ofta och så nära. Hur gör man när man stöter på det, ignorerar, accepterar eller kliver man upp och säger ifrån?

Bra början på lovet!

Tjenare!
Idag gick det verkligen upp för mig att jag är ledig från skola - Hurra! - men var ändå tvungen att plugga. Mötte Viccy och Mimmi i Birsta (shopping i Sundsvall) vid halv elva och väntade på att de skulle klippa klart Viccys hår. Sedan blev det shopping, vad jag handlade finner du längre ner :D
Det vi skulle plugga (som vi också gjorde) var idrott. Vi ska hålla en lektion i idrott och vi ville ha en rolig lektion men vårt gymnasium är snåla så vi har typ ingen utrustning i den lilla gympasalen vi håller till i. Måste lägga till att denna gymnastiksal är full med vatten då de är vattenskada och massa vatten kommer in genom taket -Härligt värre!! I alla fall så kommer nog inte vår lektion bli så jätte rolig men äsch, livet är inte alltid rolig!
Ursäkta de Extremt Dåliga bilderna!
Shoppingtur
Halsband SIX: 99,50 kr
Armband Rut m.f: 89,00 kr
Tröja H&M: 79,00 kr
Jacka H&M: 199 kr

Köpte också
Halsband Six: 129 kr
Godis Ö&B: 47,00 kr
Jag tyckte jag klarade mig ganska bra denna gång - Ibland måste man få göra av med pengar! :Dtrött tjej!
Sjukt trött tjej - Men en rolig dag!

Bakgrunds fakta till Den Evige Ynglingen

För inte allt för länge sedan kom jag över uttrycket; Den evige Ynglingen, då jag satt och läste om mytologi.
Den Evige Ynglingen betydde i den texten barn-gud som är en yngling hela livet - gudar åldras inte.
Yngling betyder barn/ungdom, det beror på i vilket sammanhang det används. Ordet används inte så ofta i dag (i alla fall inte där jag bor) men då det används så är det ofta med en negativ klang. Exempel; De var väll bara en yngling eller Väx upp yngling!
Varför valde jag att döpa bloggen till Den Evige Ynglingen?
Enkelt svar; därför jag har ingen lust att växa upp! Jag är en väldigt nöjd person och är nöjd med mitt liv precis hur det ser ut nu. Jo, visst skulle några miljoner sitter bra och ett hus på Hawaii men jag klagar absolut inte på det jag redan har.
Kort sagt så tror jag att det kommer bo en yngling inom mig även när jag har blivit tvungen att inta en plats i vuxenvärlden. Vad tror ni? Följ med mig i min blogg och se själv!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0